tiistai 9. syyskuuta 2014

Leikki leikkinä

Luoksetulo lenkillä


Topi tunnilla odottelemassa minua (takana).
Ollaan nyt käyty hallilla kerran viikossa leikkimässä vähän "rajumpia" leikkejä pentuhihan kanssa, koska siitä Topi innostuu enemmän kuin normaalista vetolelusta. Mukana on ollut toinen koira vielä antamassa lisäinnostusta ja vähitellen leikkiminen on alkanut mielestäni näyttää siltä, että Topi nauttii hommasta. Eilen kentällä Topi leikki lelulla muiden koirien aikana ensimmäistä kertaa tosi kivasti häiriintymättä muista. Palautuksia ei olla harjoiteltu edelleenkään yhtään.

Kentälle tuli eilen myös pikkupoikia potkimaan palloa. Se oli Topille vaikeaa.  Topi kyttäsi ja piippasi, oli levoton.

TOPI KOIRAKOULUSSA 7 viikkoa ja 5 päivää video

Yhteislenkeillä on alkanut  keppien kiskominen... Eikä siinä mitään, kunhan touhu pysyy hallinnassa, mutta viikonlopun aikana tilanne räjähti käsiin pari kertaa. Topi juoksee kiinni samaan keppiin missä Cola roikkuu ja sitten Topilla kärähtää hermot ja se käy Colan kimppuun. Puutuin asiaan karjaisemalla ja tilanne rauhoittui. Huh huh.  Topi on kyllä hölmö kun haastaa itseään monta kertaa isompaa koiraa. Kuvassa Topi näyttää jotenkin isolta, mutta totuus on se, että se on kuin hyttynen Colaan verrattuna.

Alkutilanne
Hermot menee...

Lenkillä on  tullut lisää koiria vastaan ja myös niin, että Topi on ollut yksinään edessä kun mäen takaa ilmestyykin kolmen koiran kopla vapaana. Tässäkin tilanteessa Topi tuli välittömästi takaisin luokseni. Tänään aamulenkillä ohitse menevä koira murahti. Topilla meinasi meinna pasmat sekaisin, mutta sain höpöttelemällä iloisesti tilanteen takaisin hallintaan.

Olen yrittänyt tehdä paljon piiloonmenoja yleisen kontaktin puuttumisen takia (lenkkitilanteissa) ja harjoitella vierellä nätisti kävelyä ja varsinkin sen jälkeistä vapauttamista niin ettei tarvi siitä seota ja juosta sadan metrin päähän. Näissä tilanteissa Topi ottaa todella rajusti namin käsistäni. Ei varo ollenkaan sormia, puree sormia kuin nakkeja.. ärsyttävää. Tilanne on ehkä hieman parempi tuon jälkikohelluksen osalta, tai sitten se johtuu vain siitä että en päästä Toraa lähtemään luotani yhtä aikaa kuin Topi ja vapautuksen jälkeen tulee vielä nakkia lisää. Topi on tullut nyt useammin luokseni lenkin aikana ihan itsekseen. Toran paimentamista on edelleen, mutta kiinnikäymiset ovat olleet nyt aika harvinaisia. Haistelu on lisääntynyt, jalkaakin Topi on nostanut jo useita kertoja.

Tokotouhuissa ollaan edistytty:
- maahan menee ilman käsimerkkiä sisällä, etupihalla ja eilen kentällä pari kertaa
- eteentulossa pään asento vähän parempi
- pidä -harjoituksessa avaa itsenäisesti suun! :) Pään asento on vielä vino
- paikallaseisomisen oppi heti, liikkeestä ei olla edes kokeiltu

Lauantaina kokeilin ensimmäistä kertaa päästää Topin täysin vieraassa ryhmässä (uusi Penturyhmä) hallilla irti.  Topi ei kiinnostunut muista koirista ja pysyi hienosti kontaktissa. Olin tyytyväinen. :) Myös muihin koiriin suhtautuminen väliajalla oli hyvää. Topin sosiaalisuus on jotenkin lisääntynyt, myös ihmisiä kohtaan. Koko koira heiluu ja on solmussa kun vieras ihminen puhuu sille. :D Meillä on tälle touhulle myös ihan oma laulu, jonka sanat menevät näin: "Ja pienen perseeeeeeeen, näin heiluvan." :D Älkää kysykö miksi...  :D Ehkä tätä laulunpätkää voi käyttää joskus sitten jos Topia ahdistaa joku ihminen/elukka. Tapanani on kehitellä näitä hölmöjä pätkiä joka koiralleni eri tilanteista. Meillä on myös Hirrrrrveä imuriiii -laulu jolla imurista tehdään hauska tai vähintään siedettävä. Siinä muuten ollaan edistytty niin, että Topi seuraa imuria ja seisoo sen vieressä odottamassa nameja.

Sovussa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti